محمدجواد قاسمی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تدوین اساسنامه مجمع خیرین فناوری ساز افزود: با برگزاری جلسه این مجمع در حاشیه چهارمین جشنواره علم تا عمل اقدام به بررسی این اساسنامه کردیم.
سرپرست دفتر تجاری سازی و ارتباط صنعت و دانشگاه معاونت علمی و فناوری رياست جمهوری اظهار داشت: در این جلسه ایراداتی به این اساسنامه وارد شد و مقرر شد تا این اساسنامه مورد بازنگری قرار گیرد.
وی با اشاره به برخی از این ایرادات خاطر نشان کرد: در این اساسنامه نقش دولت منظور نشده بود در حالی که بر اساس مصوبه اخیر هیات دولت عضویت دولتمردان در مجمع خیرین بلامانع اعلام شده است.
قاسمی، با تاکید بر اینکه بازنگری این اساسنامه توسط کمیته 4نفره متشکل از دو رئیس پارک فناوری و دو خیر فناوری ساز انجام خواهد شد، ادامه داد: در این بازنگری مقرر شد تا معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و معاون فناوری و نوآوری معاون علمی از اعضای این مجمع معرفی شوند.
وی با بیان اینکه در این جلسه همچنین مقرر شد تا این مجمع در تهران مستقر شود، ادامه داد: این مجمع در تهران و در پارک فناوری پردیس ایجاد می شود و شعب آن در سایر استانها نیز شکل می گیرد.
قاسمی سرمایه گذاری برای تجاری سازی فناوری را از ماموریتهای این مجمع ذکر و خاطر نشان کرد: تا پیش از این خیرین به معاونت علمی برای کمک به نخبگان مراجعه میکردند ولی مکانیزمی برای هدایت این خیرین نبود از این رو با ایجاد این مجمع ساختاری برای حمایت هدفمند از تجاری سازی اختراعات ایجاد میشود.
سرپرست دفتر تجاری سازی و ارتباط صنعت و دانشگاه معاونت علمی، نحوه اعطای این حمایتها را از دیگر موارد اصلاحی این اساسنامه ذکر کرد و گفت: در این جلسه تاکید شد تا نحوه اعمال حمایتها نیز اصلاح شود به این ترتیب سرمایهای که خیران برای حمایت از تجاری سازی اختراعات پیشنهاد میدهند باید به صورت تسهیلات در اختیار نخبگان قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه اعتبارات دولتی برای تجاری سازی کالاهای دانش بنیان محدود است، ادامه داد: با سرمایه خیران و حمایت معاونت علمی اقدام به تجاری سازی کالاهای دانش بنیان اقدام خواهد شد.
قاسمی با ابراز امیدواری از نهایی شدن این اساسنامه در جلسه آتی مجمع خیرین فناوری ساز، اظهار داشت: برگزاری جلسه آینده این مجمع منوط به نهایی شدن اصلاحات اساسنامه است.
نظر شما